2010 m. kovo 22 d., pirmadienis

French Toast


Yra begale būdų kaip pasigaminti tą žymų French Toast'ą. Jau anksčiau rašiau apie cinamoninį jo variantą, o tuo pačiu gaminau ir paprastą, tai kartu įdėsiu ir jo receptuką. Jis ne toks saldus, puikiai tinka pusryčiams ar kaip desertas su saldesniais ledais.

Reikės: (tokio kiekio užtenka visai armijai pavalgyti arba galima plakinį atsidėti kitiems pusryčiams)

  • Sumuštinių duona ar batonas (geriau kiek pastovėjęs, padžiuvęs, nes mūsų duoną pjausto labai plonai, ir šiaip yra išpūsta ir minkšta, o mums reikia kiek kietesnės. Pati naudojau minkštą, tai nuotraukoj matosi, kad būtų geriau kiek pastovėjus);
  • 200 ml pieno;
  • 2 kiaušiniai;
  • keli lašeliai migdolų esencijos (suteikia labai malonų kvapą);
  • cukraus pudros (jei norisi bent kažkiek saldumo);
  • gabalėlio sviesto.
Išplakam kiaušinius su pienu, įlašinam esencijos, išmaišom. Įkaitinam keptuvę su sviestu, pamirkom batoną iš abiejų pusių plakinyje po kelias sekundes (kad nepermirktų) ir dedam į keptuvę. Kepti reikia ne ant kaitriausios ugnies, nes paviršius greit apdegs, o vidus neiškeps. Ant elektrinės viryklės naudojau 6-7 ugnį. Ir kepam kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.

Patiekiam su ledais ar apibarsčius cukraus pudra.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą