2010 m. kovo 4 d., ketvirtadienis

Bandelės su cinamonu

Namai kvepia cinamonu.... :} O cinamoninės bandelės primena "Ryto" vidurinės mokyklos laikus... Ten jos tikrai būdavo skanios! Bet naminės... Na, ką jau čia pasakot, geriau parašysiu receptuką ir BŪTINAI visi pamėginkit :) tikrai nepaprastai gardžios ir paprastai pagaminamos. (Taip taip, aš nedarau nieko, kas būtų sudėtinga, na, išskyrus šimtalapį :)))

Bandelėms reikės:
  • 500 gr. miltų;
  • 140 gr. sviesto;
  • 150 gr. cukraus;
  • 300 ml pieno;
  • 25 gr. šviežių mielių;
  • Žiupsniuko druskos;
  • Cinamono (čia kaip kas jau mėgsta, pvz.Aistė sudėjo visą pakelį, o aš sudėjau beveik visą :))))
Mielinės tešlos paruošimas:
Į pašildytą pieną (jokiu būdu negalima jo užvirti!) sudedam mieles ir 100 gr cukraus. Šildom kol mielės su cukrumi pilnai ištirps. Geriausia būtų paskui palikti, kad šiek tiek pakiltų, bet aš nelaukiau (tešla iškilo tikrai idealiai). Tada beriam druską, miltus po truputį ir minkom tešlą. Svarbu nepadauginti miltų, tada tešla gali neiškilti ar būti per kieta. Kai jau daug maž nebelimpa prie rankų, nebereikia dėti miltų. Baigiant minkyti supilam ištirpintą sviestą (100 gr.) ir vėl gerai suminkom, kad sviesto nebesijaustų. (Taip, mielinė tešla turi būti LABAI gerai išminkyta). Sudedam tešlą į dubenėlį, uždengiam rankšluostuku ir paliekam šiltoje vietoje (padėjau prie radiatoriaus) iškilti. Rekomenduojama laikyti 45-50 min., bet kadangi aš gaminau Jamie Oliver pomidorų sriubą, tai man tešla kilo apie 80 min.

Iškilus tešlai, stalą pabarstom (labai minimaliai) miltais ir iškočiojam 5-6 mm storio sluoksniu. Kitą kartą kai gaminsiu šitas bandeles, tešlą dalinsiu į dvi dalis, nes bandelės tikrai labai gerai iškyla ir pasidaro milžiniškos. Tada iškočiotą tešlą patepam likusiu ištirpintu sviestu. Cukrų (50 gr.) sumaišom norimu kiekiu cinamono ir gausiai apibarstom iškočiotą tešlą. Tada susukam viską į "vyniotinį", supjaustom 3-4 cm storumo riekelėmis ir sudedam į blėkas. Bet... dar neskubam kepti :) Juk reikia, kad vėl pakiltų! Paliekam šiltoje vietoje dar 15-20 minučių (aš palikau orkaitėje įjungus minimalią temperatūrą). Kai bandelės pakyla, įkaitinam orkaitę iki 230-240 laipsnių temperatūros ir kepam 15-20 minučių. Kad gražiau atrodytų, galima prieš kepant ištepti išplaktu kiaušiniu.

Kai bandelės gražiai paruduoja, traukiam lauk ir mėgaujamės su šalto pieno puodeliu!

Rekomenduoju.
SKANAUS!
P.S. Lauksiu atsiliepimų.

1 komentaras:

  1. Iskart man primine pusrycius kai buvai mazute, tete, tu ir as:):)
    Fainulkai kokie:P

    AtsakytiPanaikinti