2010 m. kovo 4 d., ketvirtadienis

Pomidorų sriuba pagal Jame Oliver

Kai jau nebeužtenka lietuviškų receptų...

Norėjosi kažko labai pomidoriško. Pradėjau beabejo vartyt visas turimas kulinarijos knygas ir žurnalus, bet nepagelbėjo. Antras žingsnis - internetas, bet irgi nepadėjo! (Pasirodo ir taip būna)... Bet patikimiausias šaltinis neapvylė - draugo pagalba :)) Aistė pasiūlė pamėgint Jamie Oliver pomidorų sriubą. Ir pamėginau! Nors dariau gal ir ne viską kaip jis parašęs, bet sakyčiau visai vykusiai pavyko :) Siūlau ir kitiems pamėginti:

Sriubytei reikia:
  • Svogūno galvos;
  • Česnako skiltelės;
  • Šviežių bazilikų (kadangi šviežių neturėjau, tai naudojau džiovintus);
  • 6 valgomieji šaukštai grietinėlės;
  • 1 litras daržovių sultinio;
  • Morka;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Arbatinio šaukštelio raudonojo vyno acto (naudojau paprasto acto pusę šaukštelio);
  • 2 kiaušinio tryniai;
  • 1 kg labai gerai prinokusių ne parduotuvinių pomidorų (nors maniškiai buvo iš Maximos ir sriubytė gavosi tikrai gardi, bet jau laukiu nesulaukiu vasaros, kai bus močiutės pomidorai...mmm...).
Susmulkinam svogūną, česnako skiltelę, morką (aš viską dėjau į blenderį, tik morką tarkavau rankom), įpilam į keptuvę ar puodą alyvuogių aliejaus ir kepinam susmulkintas daržoves ant mažos ugnies. Tada į kitą bliudelį sumaišom grietinėlę, kiaušinių trynius ir šlakelį acto. Viską sudedam kartu į keptuvę su daržovėm. Kepam ~20 min (man užteko 15 min.,kol daržovės sukepė). Nepamirškim karts nuo karto (gana dažnai) pamaišyt!

Per tą laiką kol viskas kepa, galime pasiruošti pomidorus, o tai padaryt labai paprasta. Sudėkim pomidorus į indą ir užpylę verdančiu vandeniu palaikom iki minutės laiko. Tada išimam ir nulupam odelę. Pačius pomidorus smulkiai supjaustom arba taip pat įmetam į blenderį ir susmulkinam iki košės.

Paruoštus pomidorus pilam į puodą su vištienos sultiniu, sudedam visas apkepusias daržoves, įdedam kelis žiupsnelius baziliko, druskos, šviežiai maltų pipirų, uždengiam dangčiu ir vėl verdam 20 min. Išvirus sriubai rekomenduojama ją vėl pertrinti su blenderiu ar mikseriu ar kombainu ar dar belenkaip, bet manoji man buvo pakankamai pertrinta, tai aš daugiau nieko ir nebedariau. Ir sriubytė baigta! :)

Mano patarimas būtų toks - sultinį išsivirti iš anksto, nes viską daryt tuo pačiu metu gana sudėtinga, tai ir virtuvė paskui atrodo kaip po karo :)) Juo labiau, kad man tešla kilo bandelėms su cinamonu, tai knietėjo ir jas kuo greičiau padaryt :)) Ir nebijot eksperimentuot. Kitą kartą kai darysiu - dėsiu susmulkintą jelapeno pipiriuką ar tabasco padažą.

SKANAUS!

Lauksiu atsiliepimų :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą