Yra begale būdų kaip pasigaminti tą žymų French Toast'ą. Jau anksčiau rašiau apie cinamoninį jo variantą, o tuo pačiu gaminau ir paprastą, tai kartu įdėsiu ir jo receptuką. Jis ne toks saldus, puikiai tinka pusryčiams ar kaip desertas su saldesniais ledais.
Reikės: (tokio kiekio užtenka visai armijai pavalgyti arba galima plakinį atsidėti kitiems pusryčiams)
- Sumuštinių duona ar batonas (geriau kiek pastovėjęs, padžiuvęs, nes mūsų duoną pjausto labai plonai, ir šiaip yra išpūsta ir minkšta, o mums reikia kiek kietesnės. Pati naudojau minkštą, tai nuotraukoj matosi, kad būtų geriau kiek pastovėjus);
- 200 ml pieno;
- 2 kiaušiniai;
- keli lašeliai migdolų esencijos (suteikia labai malonų kvapą);
- cukraus pudros (jei norisi bent kažkiek saldumo);
- gabalėlio sviesto.
Išplakam kiaušinius su pienu, įlašinam esencijos, išmaišom. Įkaitinam keptuvę su sviestu, pamirkom batoną iš abiejų pusių plakinyje po kelias sekundes (kad nepermirktų) ir dedam į keptuvę. Kepti reikia ne ant kaitriausios ugnies, nes paviršius greit apdegs, o vidus neiškeps. Ant elektrinės viryklės naudojau 6-7 ugnį. Ir kepam kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
Patiekiam su ledais ar apibarsčius cukraus pudra.
Skanaus!

Patiekiam su ledais ar apibarsčius cukraus pudra.
Skanaus!

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą