2010 m. kovo 22 d., pirmadienis

Cinamon French Toast


Kaip gera išsidrėbti ant sėdmaišio prie lango ir matyti kaip saulutė šildo... O dar skaniai pavalgius (persivalgius)... :)) Ir taip sąžinę graužia, nes reikia mokytis. O taip tingisi... Mieliau pasikuisiu virtuvėj ar susitvarkysiu namus ar dar bet ką gero nuveiksiu.
Na dabar apie linksmesnį dalyką - maistą. Vakar benaršydama internete prisiminiau paaaaatį skaniausią French Toast'ą kokį tik esu gyvenime valgius. Deja turbūt niekada nebeteks man jo paragauti. Jis buvo patiekiamas pusryčiams vienam mažam, labai jaukiam Amerikos viešbutyje pusryčiams. Mes jį darydavom kaip ir įprastai, su pienu, kiaušiniu, lyg ir nieko ypatingo, kepdavom ant keptuvės su sviesto gabalėliu, bet visa esmė slypi tame, kad ten buvo speciali duona - cinamoninė. Kaip pas mus yra cinamoninės bandelės, tai ten kažkas panašaus, tik duona ir su žymiai daugiau cinamono. Kažkas nepaprasto... Dar dabar atsimenu tą skonį. Tai va, sugalvojau, kad reikia ir man pasigamint pusryčiams tokį, ar bent panašų, skanėstą.

Ingridientai:
  • 200 ml pieno;
  • 2 kiaušiniai;
  • sumuštinių duona ar batonas (geriausia, kad būtų kiek pastovėjęs/padžiuvęs, nes jeigu perkam supjaustytą, tai riekelės kiek per plonos-per minkštos);
  • cinamonas pagal skonį;
  • rudas cukrus;
  • ledų kaušelis (jie čia būtų laaaabai tikę, bet deja namie jų nebuvo).
Paruošimas labai paprastas. Suplakam kiaušinius su pienu, įberiam cinamono, pamaišom. Tada įkaitinam keptuvę su gabalėliu sviesto. Imam batoną, dedam į plakinį, palaikom kelias sekundes, apverčiam, vėl kelias sekundes palaikom ir dedam į keptuvę. Kepti reikia ne ant karščiausios ugnies, nes išorė apsvils, o vidus liks neiškepęs. Aš su elektrine virykle kepiau ant 6-7 karštumo ugnies. Kai įdedam batoną į keptuvę - pabarstom ruduoju cukrumi. Kai viena pusė apkepa, apverčiam ir pabarstom kitą pusę cukrumi. Ir kai gražiai apskrunda traukiam lauk ir skanaujam su ledais ar plakta grietinėle ar dar kuom patinka. Kadangi gaunasi pakankamai saldu, tai labai tinka prie arbatos be cukraus ar kavos.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą