2010 m. kovo 24 d., trečiadienis

Salotos su rūkyta vištienos krūtinėle


Kiekvieną dieną norisi vis ką nors įdomaus ir vis ką nors kitokio sugalvoti pagaminti pietums. Bet kartais vis pritrūksta idėjų ar žinių tam. Knaisiojausi po visagalį internetą ieškodama ką nuveikti su rūkyta vištienos krūtinėle (o kaip gi ji atsirado pas mus namie? Čia vienas iš tėčio atgabentų skanumynų, kad vaikas nemirtų badu :))) ). Ir labiausiai akį patraukė tos salotos visokios, bet juk vyro nepamaitinsi vien su salotom, juk reikia ir kažko karšto, labiau mėsiško. Tada pasinaudojau visagaliu facebook'u ir ten klausiau liaudies ką galima skanaus pagamint su šiuo produktu. Gavau kelis įdomius pasiūlymus, bet visgi kažkodėl apsistojau ties mišraine. O kuo mišrainė skiriasi nuo salotų? Čia tarp kitko toks pamąstymas... Kuris pavadinimas šiam patiekalui labiau tinka? Hm.

Taigi, mano "vyras" (oficialiai ne vyras, bet giminė tokia, na, ne moteris :) ) šiandien turės išgyventi be karšto patiekalo. Jeigu ką, visada šaldytuve yra užšaldytų naminių koldūnų :))

Mano salotų variantui reikės:
  • Pusės rūkytos vištos krūtinėlės ar bet kurios kitos rūkytos vištos dalies;
  • Trijų pomidorų;
  • Trijų marinuotų agurkų;
  • Pusės indelio konservuotų kukurūzų;
  • Pusės galvutės česnako;
  • Baltos sumuštinių duonos;
  • Trupučio poro;
  • Šviežiai maltų pipirų;
  • Majonezo.
Paruošimas būtų toks: Vištieną (nulupus odą ir iškaulinėjus), pomidorus, agurkus supjaustom kubeliais. Česnakus pjaustom kiek smulkiau nei kubeliais :) Porą smulkinam žiedukais. Viską dedam į dubenį, įdedam kelis šaukštus majonezo, sumalam pipirų ant viršaus, viską gerai išmaišom. Tada kišam duoną į orkaitę keliom minutėm, paskui apverčiam, kad apskrustų iš abiejų pusių (žiūrim, kad nesudegtų!). Apskrudusią traukiam lauk, atvėsinam, supjaustom norimo dydžio kubeliais, užbarstom ant paruoštų salotų ir...

Skanaus!

Mmmm...

1 komentaras: