2010 m. kovo 31 d., trečiadienis

Sumuštinukai su baltojo pelėsio sūriu ir uogiene


Dabar gyvenu mintimis apie kačiuką, tai net sunku prisėsti ir nuveikti ką nors su juo nesusijusio. Taip, nusprendėme, kad mums reikia namie kažko šilto, mielo, kad visada pasitiktų, praskaidrintų nuotaiką, kad būtų kuo rūpintis. Po ilgo kelio iki kompromiso (man patinka persai, ilgaplaukiai, o jam patinka trumpaplaukiai, su "katinišku" snukučiu) visgi nusprendėme, kad ieškosime Rusų mėlynojo. Mhm, to grakštaus, nepaprasto grožio ir atsidavusio šeimininkams, kačiuko. Tai nebuvo impulsyvus sprendimas, daug skaičiau apie visas veisles, o ir šiaip žiūrinėjau prieglaudose kokie kačiukai yra, bet ten jeigu būna mažiukų, tai labai greit jie suranda namus. Po ilgų skaitymų iki išnaktų, visgi supratau, kad perso niekada nenorėčiau turėti, ir svarstėm apie Rusą ir Britą. Bet nusprendėm, kad visgi rusai arčiau širdies, kaip bebūtų :):) Taigi, kačiukas atsikraustys pas mus gyventi gegužės mėnesį. Vos tik FB užsiminiau, kad skaitinėjuos apie rusus, pažįstama parašė, kad jos draugė kaip tik pardavinėja vieną kačiuką. Gimęs kovo 8 d. :) taigi prie mamos turi būti 2-3 mėnesius, kad įgautų pakankamai imuniteto, išmoktų iš mamos pagrindinių dalykų. O per tą laiką kaip tik ir įsigysim viską, ko kačiukui reikės (drąskyklę/laipynę gaminsim patys). Pasižadam mylėti, atsakingai auginti ir rūpintis :)
O dabar apie maistą... kuriam lieka vis mažiau laiko :)

Mėgstantiems pelėsinį sūrį... Niekada nebūčiau pagalvojus, kad jis gali būti patiekiamas ant sumuštinio su uogiene. Bet uogienė ir sūris pasirodo labai labai dera!

Taigi imam sumuštinių baltą duoną, pjaustom balto pelėsio sūrį (naudojau savo mėgstamiausią - su graikiškais riešutais). Duoną truputį paskrudinam (aš tai dariau orkaitėj), kai mačiau, kad jau beveik apskrudo, uždėjau supjaustytą sūrį ir dar truputį palaikiau orkaitėj, kad sūris išsilydytų. Traukiam lauk, dedam ant viršaus mėgstamos uogienės ar džemo ir...

Skanaus!

P.S. Gal kas turi kokių variantų dėl kačiuko vardo?

2 komentarai: