2010 m. kovo 2 d., antradienis

Šokoladiniai saldainiai su pistacijomis

Ryte atsikėlus įsijungiau televizorių (ko šiaip niekada nedarau) ir pamačiau, kad Gidonas Šapiro kažką labai skanaus ketina gaminti. O žinant, kad jo receptai yra labai paprasti, nusprendžiau, kad nesugaišiu daug laiko jeigu užsirašysiu. Tai štai kas gavosi...
  • Viena plytelė juodojo šokolado;
  • Du šaukštai sviesto;
  • Pusė indelio kondensuoto pieno;
  • Pistacijų pagal skonį.
Receptukas labai paprastas, bet gaunasi nepaprastai skanūs saldainiai! Taigi... Tirpiname šokoladą, įdedam sviestą, leidžiam ištirpti, kad neliktų jokių gumulų, tada pilam pusę indelio kondensuoto pieno ir vėl viską gerai kaitinam. Kol masė šildosi ant viryklės, išsilukštenam pistacijas ir patraiškom jas su peiliu, kad būtų smulkesnės. Bet nereikia per daug susmulkinti, nes skaniau, kai jaučiasi jų didesni gabaliukai. Galiausiai - sudedam pistacijas ir dar kiek pakaitinam. Gidonas išklojo lėkštę folija, supylė visą masę ir šaldytuve šaldė, o aš sudėjau masę į "sandwich bag'a" (kaip ir darydama tinginį) ir šaldžiau šaldytuve kelias valandas. Pasižiūrėjus Gidono video, jam tie saldainiai nelabai sustingo. Galvojau nejaugi jie tokie ir gausis... Bet sustingo kuo puikiausiai po kelių valandų šaldytuve. Aišku, visko nesuvalgėm iškart, tai šiandien ryte saldainiai buvo dar puikesnės formos :) Supjaustom sustingusią masę nedideliais gabalėliais ir vaišinamės prie kavos ar net gi pieno puodelio! Puiku nustebinti užklydusius svečius.

Rekomenduoju.
SKANAUS!

4 komentarai:

  1. Kai James atskris, butinai jam reiktu paragauti, jis yra sokolado vergas:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. :))) Reiks padaryt, būtinai :) ir patys galit pasigamint. Ar pas jus ten nėr kondensuoto pieno? Mes abu šokolado vergai :)))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jo, sūrios, bet tas sūrumas ne taip jau ir jaučiasi, bet jeigu ir pasijaučia, tai labai tinka, nes pats saldainis labai saldus. Pamėginkit, tikrai skanūs ir neįprasti saldainiai :)

    AtsakytiPanaikinti