2010 m. kovo 22 d., pirmadienis

Šonkauliukai amerikietiškai


Visgi pabuvimas Amerikoje davė nemažai naudos ir kulinarijos srity. Ten teko ragauti pačius skaniausius keptus šonkauliukus (ribs). Ir kavinėse ir namie. Taigi nusižiūrėjom kaip jie yra paruošiami ir jau ne kartą gaminomės namie.

Visų pirma reikia juos nusipirkti :)) kadangi pas mus Lietuvoj yra labai daug mėsos prie jų, tai geriausia yra nusipirkus kiek apipjaustyti, padalinti į mažesnes dalis, kad lengviau būtų juos pagamint. Šį kartą kepėm "cielus" gabalus, bet vėliau vistiek teko supjaustyti. Tai geriau tai padaryt iš anksto, prieš marinuojant.

Marinuoti galima visaip kaip širdis geidžia. Mes išprieskoniavom, įtrynėm su česnaku ir užpylėm Jack Daniel's Barbecue Sauce (kepsnių padažu). Per naktį jie ten smagiai marinavosi, o šiandien įkišom į puodą ir reikia, kad jie visų pirma gerai išvirtų. Verdam kokią gerą valandą, kad mėsa jau beveik plėštųsi nuo kaulo.

Kai šonkauliai išverda, įkaitinam orkaitę iki 240-250 laipsnių, dedam šonkaulius ant grotelių (po grotelėmis būtinai reikia įdėti dar ir skardą, nes lašės padažas, o skardą lengviau paskui išplaut nei pridegusią visą orkaitę), ištepam viršutinę pusę barbecue padažu ir kepam kokias 10 minučių, kad padažas gerai apskrustų. Paskui apverčiam, vėl ištepam, kepam vėl kol apskrus. Tada tą tepliojimą ir kepimą galima pakartot kelis kartus, kad padažo būtų gausiai pritepta, jis duoda visą pagrindinį skonį. Kai jau manote, kad užtenka, aptepkite dar kartą ir dėkit į lėkštę :)

Garnyrui puikiai tinka mūsų lietuviška obuolienė (deja šiandien jos neturėjau, reiks būtinai iš močiutės atsivežti), bulvytės ar rauginti kopūstai. Reikia truputį atsverti tą padažo saldumą. Ir labai labai norėjosi daržovių šviežių... Mmm... Bet taip ir būna, kai nėr laiko (ar šiaip tingisi) važiuoti iki parduotuvės.

Su Lietuvoj parduodamu kepsnių padažu kepti šonkaulių dar nemėginau, tai net nežinau koks ten jo skonis, bet manau turėtų irgi gautis pakankamai skaniai. Kas išmėgins - labai būtų malonu sulaukti komentarų :)

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą