2010 m. vasario 27 d., šeštadienis

Vištiena a la "Maryland"

Kiek gi galima su tais saldumynais, ane? :)) juk reikia ir MAISTO (kaip mano draugas pasakytų...) :)) Tai va, turėjom šaldytuve vištienos filė, pavartėm receptų knygą, pasitelkėm fantaziją ir štai kas gavosi:
  • vištienos filė;
  • miltai;
  • du kiaušiniai;
  • maltų džiūvėsių;
  • prieskoniai pagal skonį;
  • sviestas/margarinas/aliejus blėkai ištepti;
  • vorčesterio padažo.
Vištienos filė supjaustom norimo dydžio juostelėmis/gabalėliais, išprieskoniuojame, išmirkom vorčesterio padaže (galima tokiam mišiny ją pamarinuot kelias valandas), tada susiplakam kiaušinius, pasiruošiam miltus ir džiūvėsius (įsiberiam į lėkštutes), vištieną apvoliojame miltuose, tada plaktame kiaušinyje, o galiausiai - džiūvėsiuose. Suvoliojam visą mėsą ir leidžiam paviršiui nudžiūti. Per tą laiką orkaitę įkaitinam iki 225 laipsnių, skardą ištepam riebalais, pašaunam į orkaitę, kad riebalai įkaistų. Kai jau įkaista, dedam vištieną ir kol ji kepa (20-25 min.) galime pasigaminti salotas, išsivirti ryžius ir susimaišyti padažą prie vištienos. O kai vištienos viena pusė paruduoja - apverčiam ir leidžiam toliau skaniai skursti ir tęsiam salotų ir padažo gaminimo procesą.

Salotos pagamintos pačios paprasčiausios: salotų lapai, žaliosios alyvuogės, pomidorai, švieži agurkai, šviežia paprika, poras. Viską supjaustom, užpilam šlakeliu alyvuogių aliejaus ir išspaudžiam citrinos sulčių.

Padažas: kečiupas, majonezas, krapai, išspaustas česnakas. O išvirtus ryžius pagardinam tamsiuoju sojos padažu.

Vištiena gaunasi labai traški ir begalo skani. Bene skaniausia vištiena, kurią teko kada valgyti :)

REKOMENDUOJU.
Skanaus! :)

4 komentarai:

  1. Grazu, skanu ir as bandysiu sitaip:)Buciukas

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kai pabandysi - pranešk kas gavos :) Galėtumėt ir jūs susikurt internete tokį puslapį ir dėt savo receptus, pas jus ten viskas labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. pazejau tai net valgyt uzsimaniau :)

    AtsakytiPanaikinti