2010 m. vasario 26 d., penktadienis

Proginiai sausainukai

Pagaliau prisiruošiau vėl brūkštelėti ką nors skanaus :) Nors Šv.Valentino dienos ir nešvenčiu, bet mamos įpareigota turėjau iškepti sausainių ir nuvežti močiutei i reabilitaciją. Ir kadangi vasario 14-ta diena yra ne tik Valentinas, o ir draugo sesės gimtadienis, tai nusprendėm tuo pačiu ir jai padaryt šiokią tokią smagią mažą staigmenėlę :)

Formelės naudotos amerikietiškos, kaip ir glajai visi dekorui daryt. O receptukas buvo pridėtas prie vienų iš formelių, tai daug nemąsčius ėmiau ir padariau.

Sausainukams reikia:
  • Pusantro puodelio tirpinto sviesto;
  • Vieno puodelio cukraus;
  • Pusė arbatinio šaukštelio druskos;
  • 6 kiaušinio tryniai;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto (kadangi jos namie neturėjau, tai vanilę pakeičiau migdolais);
  • 4 puodeliai miltų.
Kepimo eiga labai paprasta. Dideliame dubelnyje sumaišom išlydytą sviestą, cukrų ir druską kol masė bus puri. Sudedam kiaušinio trynius, vėl gerai išmaišom (jei maišom rankom - dedam po vieną trynį, o jei su mikseriu - galima ir visus iš karto), įdedam vanilę/migdolus, beriam po truputį miltus. Sumaišytą tešlą uždengiam maistine plėvele ir paliekam šaldytuve keliom valandom. Įkaitinam orkaitę iki 190 laipsnių, išimam tešlą iš šaldytuvo ir palaikom kambario temperatūroj 10 minučių, iškočiojoam tešlą ir su formelėmis išpjaustom. Sudeliojam sausainukus į blėką (blėką išklojam kepimo popieriumi) palikdami tarpus tarp sausainių ir kepam 14-16 minučių (kol sausainiai švelniai paruduos). Iškeptus sausainius galima padekoruoti.

Skanaus! :)

5 komentarai:

  1. O kas tai per glajus ir is kur jo gaut? :)

    p.s. as ir uzsimaniau lygiai tokiu paciu sausainiu :D matyt reikia begt kept.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Glajus naudotas paruoštas, "gatavas" iš tūbelių toks spaudžiamas. Manau, kad ir Lietuvoj galima būtų jo rast, o mes naudojom, tai amerikietišką, mama atsiuntė visokiausių spalvų. O sausainukai gavosi tikrai skanūs, bet kartu ir paprasti :) Lauksiu atsiliepimų jeigu nuspręsi išsikept :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ot tai man smagu ziureti i iskeptus ir graziai atrodancius sausainiukus, ech...:)Beje, dar vienas is glaju laukia keliones i Lietuva:)
    Saunuole dukryte.

    Myliu.

    AtsakytiPanaikinti
  4. mama o tu dar ir kept kazka moki? vot saunuole :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Drug, o vat išmokau :P :)) gyvenimas privertė :))))

    AtsakytiPanaikinti