2009 m. gruodžio 30 d., trečiadienis

Skaniausias pasaulyje šokoladinis pyragas


Vieną dieną užsimaniau kažko labai šokoladinio ir visagalis googl'as man padėjo. Ir nuo tos dienos nesu valgius NIEKO skanesnio už šitą šokoladinį pyragą. Taigi noriu ir su Jumis pasidalinti šiuo receptu. Originalus receptas čia.
  • 150 g aviečių uogienės (reikia kuo tirštesnės, labiausiai tinka aviečių džemas kepiniams)
  • 100 g juodo šokolado
  • 140 g sviesto
  • 70 g lazdynų riešutų
  • 100 g cukraus (originaliam recepte buvo parašyta 200 g, bet tada tikrai būna per saldu, nes dar šokoladas, džemas.. bet kiekvienam pagal skonį :) )
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 0,25 arb.š. migdolų esencijos ar šaukštas amareto likerio
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g miltų
  • 0,5 arb.š. kepimo miltelių
  • 0,5 arb.š. druskos
Virš karšto vandens vonelės ar mikrobanginėj ar šiaip ant viryklės inde ištirpiname šokoladą ir gabaliukais supjaustytą sviestą. Tik reikia žiūrėti, kad nepatektų vandens į šokoladą, nes sušoks į gumulą. Susidarius vientisai masei leidžiame truputį atvėsti. Tada įmaišome migdolų esenciją, cukrų bei vanilinį cukrų. Po vieną įmušame kiaušinius gerai išmaišydami po kiekvieno iš jų.
Atskirai sumaišom miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilame į šokolado masę ir ir gerai išmaišom.
Riešutus susmulkinam (aš tiesiog sutraiškau juos su plačiu peiliu, nes su blenderiu ar kokiu kombainu gaunasi per smulkūs) ir truputį paskrudinam, suberiam į tešlą.
Pyragą tinka kepti maždaug 20x20 cm skardoje, ar 26cm apvalioje. Aš skardą ištepu sviestu, o paskui apibarstau džiuvesėliais, bet galima ir kepimo popieriumi iškloti.
Supilam pusę tešlos į skardą. Šaukštu tolygiai ją paskirstom, tada užtepam džemą tolygiai, supilam likusią tešlą.
Kepam 170 laipsnių orkaitėj 35-40 min. Pyragą atvėsinam skardoj.
Skaniausia jį valgyti palikus valandą ar kelias šaldytuve.

Skanaus!
P.S. Lauksiu atsiliepimų.

2 komentarai:

  1. nerealiai skanus pyragas :) visada dariau su aviečių uogiene, bet šiandien bandau su slyvų, nes per tokį šaltį iki maximos eiti nesinori. žiūrėsiu kas gausis :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. tikrai skanus - kepiau jau porą kartų, pirštus apsilaižydama :)

    AtsakytiPanaikinti