Kaip jau pastebėsit vėliau - dievinu viską, kas susiję su šokoladu. :) Vieną dieną parduotuvėje pamačiau labai simpatiškas "formeles" keksiukam ir sugalvojau, kad visai būtų nieko pamėginti juos iškepti. Recepto paieškos vyko ilgai ir nuobodžiai... Dabar jau net nepamenu iš kur aš jį ištraukiau. Bet pamėginsiu ir Jums papasakot, nes keksiukai gavosi visai vykę :) ir labai simpatiški.
- 2 kiaušiniai
- 220 g cukraus (drąsiai galima dėti ir daugiau, nes kakava duoda kartumą)
- 110 g miltų
- 6 šaukštai kakavos miltelių be cukraus (galima ir mažiau dėti, kad nebūtų taip kartu)
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- 160 ml pieno
- 150 g sviesto
- 120 juodojo šokolado gabalėlių
Į dubenį įmušame kiaušinius, suberiam cukrų. Plakam kol cukrus ištirps. Supilam pieną ir vėl gerai išplakame.
Kitam dubeny sumaišom miltus, kakavą ir kepimo miltelius, supilam išplaktus su pienu ir cukrum kiaušinius. Viską vėl gerai išmaišom su mediniu šaukštu. Tada išlydom sviestą ir supilam į tešlą. Nepamirštam vėl gerai išmaišyti :)
Sutrupinam šokoladą į nedidelius gabaliukus ir subėrus jį į tešlą... ką padarom? Taip, išmaišom! :) Tešlą supilam į formeles ir kepam 180 laipsnių orkaitėj apie 30 min. Jeigu naudojat mažutes formeles (kaip mano nuotraukoj), tai reikia kepti atitinkamai mažiau, nes kitaip keksiukai gali labai išsausėti.
Kitam dubeny sumaišom miltus, kakavą ir kepimo miltelius, supilam išplaktus su pienu ir cukrum kiaušinius. Viską vėl gerai išmaišom su mediniu šaukštu. Tada išlydom sviestą ir supilam į tešlą. Nepamirštam vėl gerai išmaišyti :)
Sutrupinam šokoladą į nedidelius gabaliukus ir subėrus jį į tešlą... ką padarom? Taip, išmaišom! :) Tešlą supilam į formeles ir kepam 180 laipsnių orkaitėj apie 30 min. Jeigu naudojat mažutes formeles (kaip mano nuotraukoj), tai reikia kepti atitinkamai mažiau, nes kitaip keksiukai gali labai išsausėti.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą