2009 m. gruodžio 30 d., trečiadienis

Imbieriniai medaus sausainiukai

Praėjo Kalėdos, o joms norėjosi kažko kvepiančio, skanaus ir mielo. Ir viskas prasidėjo nuo apsilankymo pas Rasuolę ir Joną... paragavau šio šedevro :))) nors visiškai paprasta juos pagaminti. Receptas naudotas iš čia.

Naudojau:
  • 70 g sviesto
  • 70 g cukraus (naudojau rudą, bet nemanau, kad jis duoda labai tos rudos spalvos, tiesiog reikia keliom minutem (ar net mažuay) ilgiau pakepti)
  • 40 g medaus
  • 1 kiaušinis
  • Malto imbiero pagal skonį (galima naudoti ir meduoliams skirtą mišinį ar kitus prieskonius)
  • 150-250 g miltų (pilama po truputį, kol gausis kočiojama tešla)
Medus, cukrus ir sviestas pašildomi, kad ištirptų ir gautumėm vientisą skystą masę (neužvirti, nes karamelizuosis). Į pravėsusią masę įmušti kiaušinį, po truputį suberti miltus, gautą minkštą tešlą dėti keliom valandom į šaldytuvą. Atšalusią tešlą kuo ploniau iškočioti, išspausti formelėmis sausainukus, kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje kelias minutes (aš kepiau 7 min. bet priklauso nuo orkaitės. Reikia stebėti kepančių sausainukų spalvą.).

Šitais sausainukais maloniai visus nustebinau pridėdama juos prie Kaldėdinių dovanų. O ir prie arbatos jie puikiai tinka. Mmmmm :}

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą